India, land van religies

KLIK HIER VOOR PPT ALS SLIDESHARE NIET WERKT

Voor de inleefreis naar India van onze school (Sint-Jozefscollege, Aalst) maakte ik een powerpoint over hindoeïsme en boeddhisme. Daarbij heb ik de voornaamste verschillen trachten aan te duiden tussen ‘oosterse’ en ‘westerse’ levensbeschouwingen (hoewel het onderscheid natuurlijk moet worden genuanceerd omwille van wederzijdse beïnvloeding). Het gaat dan over denkwijzen die respectievelijk schatplichtig zijn aan een cyclische tijdsopvatting (bewaard in het Verre Oosten), en aan een lineaire tijdsopvatting (ontstaan in het Nabije Oosten, en verder ontwikkeld in de Abrahamitische godsdiensten).

child playing next to cobras in their baskets in Indiaritual-man swinging by rope from hooks in back in IndiaShaman or Guru in India

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s